Саакашвілі попросив у суді, щоб до нього пустили лікаря

У Тбіліському міському суді в п'ятницю відбувається процес стосовно третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у кримінальній справі про незаконий перетин державного кордону Грузії.

Як передає Укрінформ із посиланням на Грузия Online, сам Саакашвілі присутній на засіданні.

У залі суду також перебувають представники різних ЗМІ та кілька політиків.

На сьогоднішньому засіданні буде вивчено докази обвинувачення. Зокрема, прокуратура представить у суді кількох свідків.

Під час засідання Саакашвілі вимагав, щоб до нього допустили його особистого лікаря. «Ось уже п'ять тижнів мій особистий лікар Ніка Кіпшидзе, який приїхав із Нью-Йорка, щодня пише заяви, щоб його допустили до мене. Перукаря пустили за день. За наказом Іванішвілі до мене вже п'ять тижнів не пускають лікарів, це за тих умов, коли у мене дуже сильна слабкість, уперше в моєму житті у мене серйозні проблеми з гіпертонією, у мене дуже сильна анемія, багато інших процесів, стан погіршується з кожним днем», - заявив Саакашвілі.

Читайте також: У Грузії відмовились визнати Саакашвілі постраждалим через жорстоке поводження

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня 2021 року Саакашвілі був офіційно обвинувачений у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, яке перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Читайте також: Денісова планує в лютому відвідати Саакашвілі

У рамках цієї справи обвинувачення висунуто ще 4 особам – Елгуджі Цомая, Зурабу і Шалві Цоцорія, Георгію Наріманідзе, й воно виділено в окреме провадження.

Фото: АА