Протасевич оголосив, що подає позов до Ryanair

Відео

Білоруський опозиціонер Роман Протасевич, який перебуває зараз під контролем спецслужб Білорусі, заявив у відеозверненні, що готовий подати позов до авіакомпанії Ryanair.

Як передає Укрінформ, про це Протасевич сказав у 18-хвилинному відео на білоруському ютуб-каналі «InfoSpecNaz БЕЛЯКОВ».

«Не розкриватиму всіх подробиць, але я планую подати позов до авіакомпанії Ryanair. Також я закликаю подати подібний позов усіх пасажирів, які перебували на борту цього рейсу», - йдеться у зверненні.

Уточнюється, що над позовом працює команда юристів. Обіцяно повідомити про деталі, «як тільки все буде підготовлено».

Читайте також: Експерти ICAO підготували звіт про посадку літака з Протасевичем у Мінську

Також опозиціонер, який перебуває під контролем спецслужб, "висловив надію", що його заява буде розглянута Радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO, ІКАО). «Оскільки я готовий надати задокументовані докази всіх своїх слів. І ці ж докази готові надати офіційні органи Республіки Білорусь, у розпорядженні яких це знаходиться», - йдеться у зверненні.

Білоруський опозиційний ТГ-канал NEXTA так прокоментував це відеозвернення: «Раніше Протасевич заявив про співпрацю з так званим правозахисним центром провладного політолога Бєлякова, відомого своїми "русскомирными" поглядами. Ми не знаємо, якого тиску зазнав Роман, але просимо не сприймати слова і дії заручника всерйоз».

Читайте також: Дівчина Протасевича просить у Лукашенка про помилування

Як повідомлялося, колишній співзасновник Nexta Роман Протасевич і його дівчина, росіянка Софія Сапега, були затримані білоруським режимом після того, як 23 травня 2021 року літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку. Після інциденту з літаком Європейська рада вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти посадових осіб і державних установ Білорусі, а також - обмежувальні заходи проти економіки країни.

Після затримання Протасевич, який перебуває під контролем білоруських спецслужб, почав робити заяви на підтримку Олександра Лукашенка.