Канада повідомляє про спад хвилі коронавірусу, зумовленої штамом Омікрон

Нова хвиля захворюваності COVID-19, спричинена штамом Омікрон, пішла в Канаді на спад.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявила головний санітарний лікар Канади Тереза Там.

“Моделювання минулого тижня показало, що спалах Омікрону, вірогідно, досягне піку в січні й спадатиме у лютому. Через тиждень після оприлюднення цього моделювання помітні перші ознаки того, що рівень інфікування, можливо, досяг піку на національному рівні. Йдеться про кількість нових підтверджених випадків, відсоток позитивних тестів, число Rt - кількість репродукцій”, - сказала Там.

Водночас, за її словами, кількість госпіталізованих із Омікроном перевищує показники усіх попередніх хвиль. “Протягом минулого тижня щодня в лікарнях із COVID-19 перебувало більше 10 тис людей, що більше, ніж пікові показники усіх попередніх хвиль пандемії. Сюди входять й 1100 людей, які перебували у реанімаціях, що більше, ніж під час усіх хвиль, окрім третьої”, - зазначила головлікар.

Читайте також: В Іспанії викрили масштабну мережу підробки COVID-сертифікатів

Вона додала, що за тиждень кількість активних випадків інфікування у країні впала на 28%, однак лабораторії не справляються із кількістю тестів, тому ці показники не відображають дійсного стану. “Протягом минулого тижня в середньому в день від COVID-19 помирала 131 людина”, - підсумувала Там.

Водночас за даними, оприлюдненими урядом Канади, від початку кампанії із вакцинування бустерною дозою від COVID-19 наприкінці минулого року вже більше 9 млн канадців зробили третє щеплення.

Так, повний курс із трьох доз щеплення від COVID-19 вже пройшли 9 402 809 повнолітніх канадців, що становить 41,33% населення від 18 років.

Водночас дві дози зробили майже 30 млн людей (77,46% від загального населення країни), а одну - майже 32 млн (83,38% загального населення).

Незважаючи на один із найвищих у світі відсотків вакцинованого від COVID-19 населення, більше мільйона канадців досі не зробили жодного щеплення.

Від початку пандемії недуга забрала життя 32 786 канадців.