Білий дім офіційно анонсував візит канцлера ФРН Шольца до Вашингтона у лютому

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наступного місяця прибуде до Вашингтона з візитом, під час якого передбачена його зустріч з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми з нетерпінням чекаємо, щоби привітати канцлера (Олафа Шольца – ред.) тут, у Сполучених Штатах у лютому»,- зауважила речниця адміністрації США.

Вона підкреслила, що Німеччина є одним із найближчих союзників Сполучених Штатів. При цьому, Псакі висловила впевненість, що ФРН поділяє занепокоєння США у зв’язку з російською агресією проти України, а також необхідність швидкої, потужної та єдиної відповіді на дії РФ.

Читайте також: Шольц - про військову ескалацію РФ: Це загроза миру й безпеці в Європі

Псакі також нагадала, що в Берліні підтвердили, що газопровід Nord Stream 2 слід використовувати як важіль тиску на Путіна, щоби не допустити агресії РФ проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Джо Байден провів віртуальну зустріч з лідерами європейських країн і організацій, серед яких був канцлер Німеччини.