Прем’єр Грузії назвав маячнею інформацію про підготовку «вбивства» Саакашвілі

Голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав маячнею заяву адвоката Ніколоза Гварамії, що влада нібито готує вбивство його підзахисного - колишнього президента Міхеіла Саакашвілі у лікарні для в'язнів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє IPN.

"Вони роблять такі панічні, абсурдні заяви від власного збоченого мислення", - сказав прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі у відповідь на заяву адвоката Саакашвілі.

«Ми ще почуємо багато абсурдних, панічних заяв, але я хочу закликати населення заспокоїтися. Як влада може спланувати таку страшну провокацію? Цим вони підтверджують, що готові на таке. Подумали, що б вони зробили, якби були на нашому місці, і вони робили це неодноразово: прямо вбивали, ґвалтували та катували в’язнів. Ніхто не заважає Саакшвілі їсти. Як і усі в’язні, він має повний комфорт. Ми нічим нікого не обмежуємо, навпаки. Хочу сказати, що у нас повністю прозорий процес. У нас постійний цілодобовий моніторинг лікарів. Тому ми вважаємо, що це чергова спроба сценічного виступу, що також закінчиться провалом», – додав Гарібашвілі.

Читайте також: Саакашвілі прибув до Грузії у трейлері з молочними продуктами – прокуратура

Як повідомлялося, адвокат колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Ніколоз Гварамія заявив, що в лікарні, куди хочуть перевести політика, його ліквідують.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який вже понад 15 днів голодує у в'язниці, погодився на допуск групи лікарів, сформованої за ініціативою Міністерства юстиції. 23 жовтня йому здійснили процедуру переливання крові, щоб стабілізувати стан його здоров'я.

Читайте також: Лікарі рекомендували госпіталізувати Саакашвілі

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення. У 2015 році його позбавили грузинського громадянства, вже майже шість років він є громадянином України.

Фото: IPN