Грецький острів Евія, що постраждав від сильних пожеж, накрили бурі

Влада грецького острова Евія заявила, що жителів кількох районів, спустошених літніми лісовими пожежами, евакуювали у четвер після другої, впродовж менше тижня, сильної бурі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Еkathimerini.

Так, кілька десятків людей були виселені зі своїх домівок на півночі острова й розміщені або в своїх друзів, або в готельних номерах, заброньованих спеціально місцевою владою.

Північна Евія, розташована приблизно за 130 кілометрів на північний схід від Афін, влітку тяжко постраждала від руйнівних пожеж, унаслідок чого район став більш уразливим до повені.

Останнім часом осінні шторми обрушилися на столицю Греції та інші райони на півдні країни, спричинивши перебої в русі та перекриття доріг.

Уряд видав push-сповіщення грецькою та англійською мовами на мобільні телефони у постраждалих районах, закликаючи людей "уникати непотрібних поїздок та районів, які були або можуть бути затоплені".

Читайте також: Унаслідок лісових пожеж у Греції загинули дві людини

Проте вже цієї суботи очікується покращення погоди.

Як передавав Укрінформ, північні райони грецького острова Евія, що влітку став одним з епіцентрів масштабних лісових пожеж, зазнали нещодавно підтоплення після низки потужних злив. Повені спричинили великі руйнування, коли вони в ніч проти минулої суботи охопили уражену вогнем північну частину Евії. Основні автошляхи на острові були перетворені на річки, будинки затоплені.

Грецію наприкінці липня охопили лісові пожежі, спричинені сильною спекою. Загинули двоє людей, евакуйовані тисячі місцевих мешканців та туристів.

Українські рятувальники у межах надання допомоги у гасінні масштабних пожеж у Греції проводили роботи поблизу міста Елініка.