Унаслідок лісових пожеж у Греції загинули дві людини

Унаслідок лісових пожеж у Греції загинули дві людини

Укрінформ
Унаслідок лісових пожеж у Греції загинули дві особи.

Про це передає Укрінформ з посиланням на ВВС

38-річний пожежник-доброволець був убитий через падіння стовпа лінії електропередачі в передмісті Афін. Другою жертвою став президент Афінської торгової палати Константінос Міхалос, якого знайшли на підприємстві, неподалік від пожежі. Ще 20 чоловік поранено.

Повідомляється, що стихія вирує у шести регіонах країни. Пожежники борються зі 154 лісовими пожежами на північ від Афін, на острові Евія, у районах поблизу стародавньої Олімпії тощо.

Величезні клуби диму нависли над північними околицями Афін, де жителів закликають покинути домівки. Загалом по всій країні наказано залишити свої будинки тисячам людей.

З острова Евія сотні жителів і туристів були евакуйовані на поромах та рибальських човнах, оскільки пожежі підійшли впритул до берегів.

Читайте також: Масштабні пожежі в Греції та Північній Македонії: МЗС дало рекомендації українцям

Греція, як і багато інших країн Європи, цього літа зіткнулася з екстремальними погодними умовами. Тижнева спека спричинила лісові пожежі у багатьох частинах країни.

У сусідній Туреччині влада також бореться з найсильнішими в історії країни лісовими пожежами. Вісім чоловік загинуло, десятки тисяч евакуйовано з південного узбережжя.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-