У Польщі кількість інфікованих коронавірусом зросла на 70% за тиждень

У Польщі за останній тиждень кількість інфікованих коронавірусом зросла на 70%: з 1234 випадків у минулу середу до 2085 сьогодні. Пік інфікованості на COVID-19 у Польщі очікують наприкінці листопада – на початку грудня.

Про це заявив заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска, передає Укрінформ з посиланням на Polsat News.

“Якщо сьогоднішні дані порівняємо з минулою середою, то спостерігається зростання (кількості інфікованих – ред.) на 70%. Четверта хвиля прискорюється”,- заявив Краска.

Він додав, що кількість інфікованих різко зростає у східних воєводствах (Люблінському, Підляському, Підкарпатському) країни, де спостерігається найнижчий рівень вакцинації населення.

Читайте також: Навіть після хвороби та вакцинації: МОЗ закликає носити маску кожного

Речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич повідомив у середу, що пік інфікування COVID-19 у Польщі очікується наприкінці листопада – на початку грудня.

Глава МОЗ Польщі Адам Недзельський у середу в інтерв’ю виданню Dziennik Gazeta Prawna повідомив, що уряд поки що немає планів запроваджувати чергові “ковідні” обмеження. Він додав, що точно не закриватимуться школи.

Читайте також: Кілька областей можуть потрапити до «червоної» зони — Шмигаль

За даними МОЗ Польщі, cтаном на сьогодні у Польщі виконано понад 37,7 млн щеплень, повністю вакцинованими є близько 20 млн жителів країни.

Від початку пандемії коронавірусу у Польщі інфікувалося понад 2,9 млн людей, померли більше 75,7 тис. За останню добу в Польщі зафіксовано 30 летальних випадків.

Фото: Polsat News