Навіть після хвороби та вакцинації: МОЗ закликає носити маску кожного

Навіть після хвороби та вакцинації: МОЗ закликає носити маску кожного

Укрінформ
Захисні маски зобов’язані носити всі громадяни, включно з тими, хто пройшов повний курс щеплення проти коронавірусу чи перехворів на COVID-19.

На цьому у Фейсбуці наголошує Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Незалежно від того, пройшла людина повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворіла, захисні маски зобов’язані носити всі без винятку. Оскільки використання медичних масок залишається основним способом уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу", - зазначають в МОЗ.

При цьому наголошується, що медичні працівники, ті, хто має симптоми респіраторного захворювання або позитивний результат на COVID-19, особи з груп ризику тяжкого перебігу захворювання мають носити медичну маску з метою убезпечити не лише оточення, а й себе.

Читайте також: Поки Київ у «жовтій» зоні, COVID-сертифікати й тести не вимагатимуть - КМДА

У МОЗ заявляють, що наразі в Україні не йдеться про колективний захист від коронавірусу, і ризик інфікуватися залишається.

Водночас вакцинація у поєднанні з використанням медичної маски дає змогу максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусу, зокрема “Дельта”. Такі поради надають Центри з контролю та профілактики захворювань в США.

У міністерстві нагадали, що медичну маску потрібно одягати чистими руками, бажано перед цим їх помити з милом або очистити розчином для рук на спиртовій основі.

Не можна використовувати маски, які одягали повторно, та пошкоджені.

Правильно одягнена маска має закривати ніс та рот таким чином, щоб між обличчям та маскою не було щілин. Вона також повинна давати змогу людині вільно дихати.

Читайте також: Перші реально ефективні таблетки проти ковіду: що про них відомо

Знімати медичну маску слід, не торкаючись її передньої частини.

Змінювати медичні маски варто через кожні 2 години та тоді, коли вони стали вологими або забруднились.

Викидати використані засоби захисту бажано у закриті контейнери.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня в Україні зафіксовано 12 662 підтверджені випадки коронавірусної хвороби. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 482 518 осіб, з них одужали 2 273 382 особи, померло 57 526 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-