У Каталонії відбулися багатотисячні акції за незалежність

Відео

На вулиці Барселони в суботу вийшли сотні тисяч людей - демонстранти вимагали від влади Іспанії надати Каталонії незалежність.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Сепаратистське об'єднання ANC (Каталонські національні збори) 11 вересня кожного організовує акції за незалежність регіону від Мадрида.

Цього дня місцеві жителі відзначають свято Diada - Національний день Каталонії. У нинішньому році, за даними ANC, в ході вулицями Барселони взяли участь 400 тисяч осіб. Поліція своїх оцінок стосовно масовості акції поки що не оприлюднила.

Утім, нагадує DW, в роки, що передували пандемії COVID-19, кількість учасників цієї щорічної демонстрації перевищувала мільйон.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2017 року відбувся референдум про незалежність Каталонії від Іспанії. Офіційний Мадрид визнав проведення цього референдуму і його результати неконституційними.

Читайте також: Експрем'єр Каталонії оскаржив рішення Європарламенту про позбавлення імунітету

У жовтні 2019 року Верховний суд Іспанії засудив до тривалого ув'язнення дев'ятьох каталонських політиків і громадських діячів, визнавши їх винними в організації незаконного референдуму про суверенітет регіону і проголошення його незалежності. Це рішення суду викликало масштабні акції протесту в Каталонії.

У червні цього року в уряді Іспанії заявили, що не допустять проведення нового референдуму про незалежність Каталонії.

Фото: twitter.com/assemblea_int