США готові до нових санкцій проти російських компаній, що будують Nord Stream 2

Влада США виступає проти будівництва газопроводу «Північний потік-2» і продовжить запроваджувати санкції проти російських компаній, які беруть участь у проєкті.

Про це заявив радник президента США Джейк Салліван в ефірі телеканалу CNN, повідомляє Укрінформ.

«Питання у тому, чи будемо ми безпосередньо переслідувати, використовуючи повноваження щодо санкцій, наших європейських партнерів, союзників та друзів. Президент Байден сказав: «Я не готовий це робити, але я готовий кожні 90 днів запроваджувати санкції проти російських організацій, що беруть участь у будівництві «Північного потоку-2». Він це робив та продовжить робити», - сказав радник Байдена.

Читайте також: У Білого дому і Держдепу виникли суперечки через санкції щодо Nord Stream 2 – WP

Як повідомлялося, у травні адміністрація США на вимогу законодавчих актів PEESA, PEESCA та CAATSA запровадила санкції проти чотирьох організацій та 13 суден з РФ, які беруть участь у проєкті Nord Stream 2.

Водночас у Держдепартаменті зауважили, що не впроваджуватимуть обмеження проти Nord Stream 2 AG, її корпоративних співробітників, а також її гендиректора Маттіаса Варніга.

Читайте також: Звільнення від санкцій оператора Nord Stream 2 має «практичне значення» - Блінкен

Президент РФ Путін заявив, що 4 червня завершено укладання труб на першій нитці газопроводу «Північний потік-2», робота на другій нитці триває.

Члени Бюро Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС більшістю голосів ухвалили спільну заяву щодо «Північного потоку-2», у якій йдеться, що будівництво газогону поставить під загрозу національну безпеку ЄС, США та загрожує безпеці та суверенітету України.