Штати додатково закупили 200 мільйонів доз COVID-вакцини Moderna

Уряд США в середу закупив додатково 200 мільйонів доз COVID-вакцини від компанії Moderna.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз компанії.

Цією вакциною на сьогодні дозволено робити щеплення особам у віці від 18 років, проте минулого тижня компанія подала запит в Управління контролю за продуктами й ліками США, аби отримати дозвіл на екстрене застосування для підлітків 12–17 років.

Читайте також: Із якими COVID-щепленнями дозволений в’їзд в Україну - список вакцин, схвалених ВООЗ

Відтак вже відомо, що 110 мільйонів доз надійде в четвертому кварталі 2021 року і 90 мільйонів - у першому кварталі 2022-го. Загалом США зобов'язалися закупити 500 мільйонів доз вакцини компанії Moderna.

«Ми високо цінуємо взаємодію з урядом США щодо придбання додаткових доз вакцини Moderna від COVID-19, які можуть бути використані для первинної вакцинації, у тому числі дітей, або, можливо, для ревакцинації, якщо це буде необхідно для продовження боротьби з пандемією. Ми, як і раніше, зосереджені на тому, щоб запобігати розвитку вірусу ... випереджаючи появу нових штамів», - сказав виконавчий директор компанії Moderna Стефан Бансель.

Читайте також: Штати оголосять про розподіл по світу 80 мільйонів доз вакцин за два тижні

Нагадаємо: у серпні минулого року уряд США підписало з Moderna угоду на 1,53 млрд доларів на постачання 100 млн доз із можливістю придбати ще 400 млн. Станом на понеділок компанія поставила США 217 мільйонів доз своєї вакцини.