Смерть принца Філіпа: британців просять обійтися без квітів біля резиденцій

Велика Британія сьогодні оплакує померлого у п'ятницю принца Філіпа, при цьому людей попросили не збиратися натовпами та не покладати квіти до королівських палаців через чинні в країні карантинні обмеження, встановлені з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Деякі люди покладають квіти до встановленого британського прапора біля Букінгемського палацу та біля старовинних стін Віндзорського замку, хоча британський уряд закликав людей не приносити квіти до королівських резиденцій.

"Беручи до уваги безпеку та добробут громадськості та відповідно до чинних обмежувальних заходів, представників громадськості просять не збиратися натовпами", - сказали у Букінгемському палаці.

Також в уряді Британії наголосили, що в цей час біля Королівських резиденцій не варто покладати квіти.

"Охочих висловити свої співчуття просимо робити це найбезпечнішим чином, а не збиратися біля Королівських резиденцій", - повідомили чиновники.

Читайте також: Принц Гаррі та Меган Маркл вшанували пам’ять принца Філіпа

Як повідомлялося, похорони чоловіка королеви Єлизавети ІІ принца Філіпа не будуть державними, а британську громадськість просять не брати участь у поховальних заходах, у зв'язку з чинними карантинними обмеженнями.

У п’ятницю у Букінгемському палаці оголосили, що помер чоловік британської королеви Єлизавети ІІ 99-річний принц Філіп.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття у зв’язку зі смертю принца Філіпа.