Помер принц Філіп - чоловік Єлизавети II

Помер принц Філіп - чоловік Єлизавети II

Укрінформ
Помер чоловік британської королеви Єлизавети ІІ 99-річний принц Філіп.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твіттер королівської родини.

«Її Величність Королева з глибоким сумом оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості Принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Високість мирно помер сьогодні вранці у Віндзорському замку», - йдеться у заяві.

Королівське подружжя провело у шлюбі понад 70 років.

Принц Філіп представляв найдовше за часом існування і найстаріше за віком подружжя правлячого британського монарха, і був найстарішим чоловіком британської королівської сім'ї.

У Філіпа і Єлизавети четверо дітей, включаючи спадкоємця престолу принца Чарльза. Також у подружжя вісім онуків і вже десять правнуків.

Попри свій поважний вік герцог Единбурзький вів активний спосіб життя, брав участь у насиченій програмі громадських заходів, подорожував країною, підтримуючи королеву, як на державних святах, так і під час королівських візитів.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого герцога Единбурзького Філіпа поклали до лікарні імені короля Едварда VII у Лондоні. Його госпіталізували через інфекцію, однак трохи згодом представник Букінгемського палацу повідомив, що у герцога загострилося давнє захворювання серця. Потрібна була невелика операція, яку Філіп переніс добре.

Він перебував на стаціонарі 28 днів, і це найтриваліший період, який чоловік британської королеви будь-коли проводив у лікарні.

Через яку саме інфекцію його госпіталізували, не уточнюється, однак стверджується, що це не пов’язано з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-