Президент Південної Кореї зробив щеплення вакциною AstraZeneca

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін прищепився першою дозою вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca, оскільки планує взяти участь у саміті «Великої сімки» (G7) у Великій Британії у червні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap

Зазначається, що 68-річний Мун Чже Ін вакцинувався у центрі суспільної охорони здоров'я поряд із президентським комплексом в Сеулі. Разом із ним щеплення зробили перша леді Кім Чжон Сук і дев'ять чиновників адміністрації, які супроводжуватимуть президента в поїздці на саміт G7.

Південна Корея розпочала програму вакцинації AstraZeneca для осіб віком від 65 років у вівторок після затримки, пов'язаної з побоюваннями з приводу безпеки вакцини та повідомлень про виникнення тромбів у деяких вакцинованих в Європі.

Читайте також: Президент і прем'єр Литви вакцинувалися препаратом AstraZeneca

Корейське агентство з контролю і профілактики захворювань (KDCA) склало пріоритетний список осіб для вакцинації. Таким чином Мун Чже Ін, його дружина і радник з нацбезпеки Су Хун змогли зробити щеплення в пріоритетному порядку у зв'язку з необхідністю, пов'язаною з майбутньою поїздкою на саміт G7.

Читайте також: Технологія виробництва Covishield відповідає стандартам AstraZeneca – анестезіолог

Як повідомлялося, саміт «Великої сімки» (G7) пройде з 11 по 13 червня 2021 року у Великій Британії.

Фото: Yonhap