Негода у Бразилії спричинила загибель десятьох людей

Фото, відео

Кількість загиблих унаслідок смертоносних штормів, що охопили південь Бразилії з понеділка, у середу зросла до 10 осіб, ще 21 людина вважається зниклою безвісти. Раніше повідомлялося про вісьмох загиблих.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sun

"За даними бразильського агентства цивільної оборони, кількість загиблих унаслідок сильних штормів, які охопили південь Бразилії з понеділка, у середу зросла до 10 осіб, ще 21 людина досі вважається зниклою безвісти", - йдеться у повідомленні.

Фото: Defesa Civil de Porto Alegre

Повінь та селеві потоки змусили владу штату Ріу-Гранді-ду-Сул призупинити навчання у четвер, коли президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва збирається відвідати штат, щоб оцінити збитки та забезпечити йому федеральне фінансування, оголосив губернатор регіону Едуардо Лейте.

Фото: RBS TV

Лейте назвав ситуацію "драматичною", сказавши, що потрібна допомога, щоб врятувати людей, які опинились у затоплених будинках.

Читайте також: Кількість загиблих від повеней у Кенії зросла до 181

"Усе вказує на те, що це найгірша кліматична катастрофа в нашому штаті", - сказав Лейте, зазначивши, що метеорологічна служба прогнозує дощі до суботи.

Фото: RBS TV

Близько 4400 мешканців штату були евакуйовані, у 107 містах оголошено надзвичайний стан. У Санта-Марія, одному з найбільших міст штату, в середу стався зсув грунту, місцева річка вийшла з берегів та змила мости та автошляхи.

Фото: RBS TV

Екстремальна погода в штаті Ріу-Гранді-ду-Сул цього року сталася після дев’яти позатропічних циклонів у 2023 році, які забрали понад 100 життів через повені та зсуви.

Фото: RBS TV

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок паводку в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі загинуло щонайменше чотири людини.

Фото: Força Aérea Brasileira / Perfil Brasil