Прем’єр Британії заявив, що вакцинується препаратом AstraZeneca

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що планує зробити щеплення вакциною від коронавірусу Oxford/AstraZeneca «дуже скоро».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Найкраще, що я можу сказати про програму вакцинації Oxford/AstraZeneca, те, що я нарешті отримав новину, що мені зроблять щеплення... дуже, дуже скоро», - сказав він у британському парламенті у середу.

Джонсон таким чином висловив впевненість у вакцині, використання якої призупинили деякі країни після повідомлень про утворення тромбів у кількох вакцинованих осіб.

Читайте також: Прем’єр Британії вважає вакцину AstraZeneca безпечною

Раніше Джонсон наголошував, що уряд Великої Британії вважає вакцину від коронавірусу від AstraZeneca цілком безпечною і впевнений щодо її використання для щеплення населення.

Як повідомляв Укрінформ, раніше понад 15 європейських держав призупинили використання шведсько-британської вакцини від Oxford/AstraZeneca для щеплення своїх громадян через ризик утворення тромбів.

Загалом цим препаратом було вакциновано вже близько 17 мільйонів осіб – випадки тромбоутворення виявили у менш ніж 40 вакцинованих.

Читайте також: У Британії виявили перші випадки зараження «філіппінським» коронавірусом

Європейське агентство з лікарських засобів раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що не існує жодного доведеного зв'язку між вакцинацією та побічними ефектами.