Білоруські журналісти зняли фільм про «золоте дно» Лукашенка

Білоруський журналіст Степан Путіло і команда Telegram-каналу Nexta у понеділок увечері випустили на Ютубі фільм-розслідування про майно Олександра Лукашенка під назвою «Лукашенко. Золоте дно».

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами авторів фільму, спочатку вони хотіли зробити «невеликий огляд» майна білоруського правителя. «Але в процесі підготовки з нами почали зв'язуватися люди, що мали близьке відношення до корупційних схем диктатора ... Вони повідомили стільки інформації, що нам довелося кілька разів повністю переписати сценарій», - пояснили автори розслідування.

Читайте також: Лукашенко надав своєму синові звання генерал-майора

До ранку вівторка фільм «Лукашенко. Золоте дно» тривалістю 1 годину 23 хвилини зібрав понад 1,15 млн переглядів. У фільмі розповідається про автопарк Лукашенка, його палаци та інші приклади розкоші, нажитої корупційним шляхом.

«Після прем'єри у палаці Лукашенка світло горіло аж до другої години ночі. Сусіди пишуть, що вже дуже давно такого не було. Судячи з усього, подільники погоджували єдину версію, як так вийшло, що «найнародніший президент» купається у розкоші, що не снилася найбагатшим людям світу. Дуже чекаємо. І попереджаємо: на кожну вашу заяву у нас вже є товста стопка фактів», - повідомляється в ТГ-каналі Nexta у вівторок.

В ефірі телеканалу «Дождь» Путіло розповів, що плануються інші фільми-розслідування про Лукашенка, зокрема, про торгівлю зброєю і про систему контрабанди.

Читайте також: Уряд США шукає зарубіжні активи Лукашенка та його оточення — Тихановська

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не було визнано ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.