ЄС в березні може ввести нові санкції проти РФ через справу Навального - журналіст

Європейський союз може схвалити санкції проти Росії через ситуацію з опозиціонером Олексієм Навальним та іншими порушеннями прав людини у березні цього року.

Як передає Укрінформ із посиланням на Twitter брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Ріхарда Йозвяка, над санкціями почали працювати минулого тижня.

"Санкції ЄС в роботі з минулого тижня. Вони не будуть готові до засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, яку відбудеться 22 лютого. Тоді буде якась політична домовленість", - написав Йозвяк.

Читайте також: Адвокати Навального звернулися до Ради Європи у зв'язку зі «справою Ів Роше»

За словами журналіста, зараз варто чекати на певну політичну домовленість щодо санкцій проти Росії, а офіційне схвалення заходів, ймовірно, відбудеться на саміті Європейського союзу в березні 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, Олексія Навального затримали 17 січня після повернення в Росію з Німеччини, де він лікувався від наслідків отруєння «Новічком». 2 лютого суд замінив політику умовний термін у «справі Ів Роше» на реальний - він повинен відбути в колонії 2 роки та 8 місяців.

Читайте також: Протести у РФ: комісар Ради Європи вимагає пояснень щодо масових репресій

23-го і 31 січня, а також 2 лютого після оголошення рішення суду по всій Росії пройшли акції на підтримку Навального. Силовики затримали щонайменше 11 тисяч учасників демонстрацій.