Поліція Капітолію США підтвердила, що знала про підготовку заворушень

Очільниця поліції Капітолію Йогананда Піттман перепросила Конгрес США за неспроможність її відомства гарантувати безпеку законодавцям під час штурму 6 січня попри те, що було відомо про підготовку збройних протестів.

Як повідомляє The Hill, про це вона заявила під час зустрічі з членами Комітету в питаннях асигнувань Палати представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«В умовах терористичного нападу, який здійснили 6 січня десятки тисяч протестувальників, налаштованих зупинити затвердження результатів голосувань виборників, департамент (поліції Капітолію – ред.) не зміг дотриматися власних високих стандартів», - заявила Піттман.

Вона підтвердила, що її відомство за кілька днів до заворушень мало інформацію про підготовку до участі в протестах мілітаризованих угруповань, а також організацій, що виступають за верховенство білих. Піттман також визнала, що поліція Капітолію була поінформована про те, що деякі учасники мали намір привезти зброю.

Читайте також: Серед нацгвардійців, які охороняли Капітолій, стався спалах коронавірусу — ЗМІ

«Ми знали, що існує велика загроза насильства, і що мішенню є Конгрес. Департамент підготувався для відповіді на ці виклики, але ми зробили недостатньо», - зауважила вона.

Як повідомлялося раніше, Йогананла Піттман була призначена на посаду в.о. начальника поліції Капітолію 11 січня – після того, як попередній керівник відомства Стівен Сунд подав у відставку незабаром після заворушень. Внаслідок атаки на Капітолій прихильниками Трампа загинули п’ятеро осіб, у тому числі офіцер поліції, десятки людей отримали поранення. Більше сотні осіб були арештовані за роль у атаку на Капітолій по всій території США.

Фото: Greg Nash