У Канаді на COVID-19 перехворіли більше 400 тисяч осіб

Від початку глобальної пандемії у березні кількість підтверджених випадків інфікування COVID-19 у Канаді перевищила 400 тисяч. 

Про це свідчать офіційні статистичні дані, оприлюднені урядом Канади, повідомляє Укрінформ.

Станом на вечір суботи на території Канади було виявлено 408 921 людину, інфіковану COVID-19, 324 882 з них вже повністю видужали й наразі в країні залишається 71 450 активних випадків перебігу хвороби.

Водночас недуга забрала 12 589 життів, тобто смертність становить близько 3,1%.

У країні було проведено 11 905 770 тестів на COVID-19, відповідно більше 96% людей отримали негативний результат.

Більше третини від загальної кількості інфікованих (149 908 особи) проживає у провінції Квебек, з них понад 52 тис - у Монреалі, найбільшому місті провінції.

Читайте також: У Канаді визначили категорії населення для першочергового щеплення від коронавірусу

COVID-19 також забрав більше життів монреальців, ніж мешканців будь-якого іншого міста Канади. У місті від недуги померло 3654 осіб, тобто близько 30% летальних випадків Канади.

Відзначається, що протягом останніх тижнів швидкість поширення хвороби у Канаді суттєво збільшилася й у деяких регіонах країни влада була вимушена відновити частину скасованих раніше карантинних обмежень. Прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що країна увійшла у другу хвилю пандемії.

Зазначимо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, кількість хворих наближається до 15 мільйонів, а померлих від нового коронавірусу - до 288 тисяч. Аби уникнути завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця січня.