Трамп розкритикував Пентагон за те, що вони не хочуть нічого, крім війни

Президент США Дональд Трамп піддав критиці Пентагон, звинувативши керівництво американського оборонного відомства у бажанні «лише вести війни».

Як передає Укрінформ, про це Трамп заявив на пресконференції в Білому домі.

«Я не кажу, що військові мене люблять, але солдати люблять. Керівники в Пентагоні, ймовірно, — ні, тому що вони не хочуть нічого, крім як вести війни, щоб всі ці прекрасні компанії, які виробляють бомби, літаки і все інше, були щасливі», — зазначив Трамп.

Трамп каже, що під його керівництвом США «виходять з нескінченних війн».

Трамп також заявляє, що його конкурент на президентських виборах Джо Байден відправив молодь «битися в цих божевільних нескінченних війнах».

Читайте також: Трамп пригрозив карати компанії за створення робочих місць у Китаї

Як відомо, Трамп прагне відставки чинного міністра оборони Марка Еспера та заміни його на міністра у справах ветеранів Роберта Вілкі.

Радники Трампа відмовляють президента від заміни міністра оборони до виборів, оскільки це може дестабілізувати ситуацію.

Читайте також: Трамп хоче звільнити міністра оборони — ЗМІ

Відносини між Трампом та Еспером знову погіршилися минулого тижня, коли Пентагон скоротив фінансування армійської газети Stars and Stripes. Трамп публічно розкритикував це рішення керівництва оборонного відомства.

Фото: The White House