Фон дер Ляєн відкрила благодійний марафон для подолання коронавірусу

Усі держави світу, міжнародні та гуманітарні організації, фінансові інститути та представники суспільства сьогодні об'єднали зусилля у боротьбі з коронавірусом, і така єдність дає надію на подолання пандемії.

Таке переконання висловила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, відкриваючи у понеділок благодійний марафон у межах Глобальної відповіді на коронавірус. Текст її виступу оприлюднений на сайті ЄК.

«Переконана, що 4 травня 2020 року стане поворотним моментом у нашій боротьбі проти коронавірусу. Тому що сьогодні вся світова спільнота постає разом. Уряди на кожному континенті візьмуться за руки та об’єднають зусилля із світовими організаціями з охорони здоров’я, з іншими досвідченими партнерами. Таких партнерів багато, але мета одна – перемогти вірус», - зауважила президент Єврокомісії.

Фон дер Ляєн наголосила, що сьогодні пандемія спричиняє страждання і біль мільйонам людей, руйнує економіки та зупиняє громадське життя, розлучає людей з родинами та з друзями. Водночас, ця біда виявила найкращі риси людства. Великі й малі прояви солідарності, любові та турботи про ближнього поширюються всім світом. Тому що вірус нагадав кожному, що люди мають захищати одне одного, якщо хочуть захистити самі себе.

«Це та реальність, в якій нам доведеться навчитися жити разом з вірусом, доки ми не розробимо вакцину. Саме з цією метою ми об’єднуємо сили, гроші та розум - щоб надати поштовху роботі над вакцинами, діагностикою та лікуванням проти коронавірусу. Ми маємо розробити, виробити та застосувати їх у всіх куточках світу, забезпечити, щоб ці засоби були в наявності і були доступними для всіх», - наголосила президент Єврокомісії.

Вона закликала кожного зробити внесок у фінансування цієї глобальної справи.

«Наше перше завдання – зібрати початкову суму у 7,5 мільярда євро, або 8 мільярдів доларів США. Це ті фінанси, які потрібні просто зараз для прискорення роботи над вакцинами, діагностикою та лікуванням», - підкреслила фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що однією з цілей благодійного марафону є об'єднати зусилля всіх світових організацій у сфері охорони здоров’я, які зараз ведуть боротьбу проти пандемії. Разом вони зможуть створити глобальну мережу співпраці, яка допоможе подолати хворобу, проводити її ефективну профілактику, діагностику та терапію.

Читайте також: Зірки світового шоу-бізнесу збираються на благодійний онлайн-концерт "Я за Індію"

Президент Єврокомісії подякувала країнам, які вже підтримали цю ініціативу, зокрема Саудівській Аравії, яка головує у «Великій двадцятці», а також іншим державам, які працюють над проєктом спільно з Європейським Союзом, включаючи Францію, Німеччину, Японію, Норвегію, Канаду, Італію, Іспанію та Велику Британію.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що у межах Глобальної відповіді на коронавірус Єврокомісія мобілізувала 1 мільярд євро.

За даними Worldometer, загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у світі становить 3 609 958, з них 250 097 летальних, одужало 1 170 397 людей.