У Болівії протестувальники захопили державні ЗМІ

У Болівії прихильники опозиції захопили державну радіостанцію Red Patria Nueva (RPN) та національний телеканал Bolivia TV (BTV). 

Про це заявив президент країни Ево Моралес у Twitter.

"Державні ЗМІ BTV та RPN були захоплені організованими групами, які методами погроз та залякування змусили журналістів припинити свою роботу. Протестувальники діють з позиції диктатури, хоча опозиція заявляє про те, що вона захищає демократію", — написав Моралес.

Багаторічний президент Болівії додав, що в країні намагаються організувати військовий переворот.

"Ми засуджуємо дії колишніх захисників народу, які замість захисту прав людини порушують свободу вираження поглядів та приєднуються до расистських змов з метою перевороту, вчиняють напади на державні засоби масової інформації, як це робили військові диктатори. Вони хочуть змусити замовкнути пресу для здійснення перевороту", - написав Моралес.

Як повідомлялося, вибори президента Болівії пройшли 20 жовтня.

Попередні результати, оприлюднені того ж таки вечора, вказували на можливість другого туру. Проте 21 жовтня після обробки 95% протоколів виборча комісія повідомила, що Ево Моралес отримує 46,87% голосів, а його суперник Карлос Меса, який обіймав пост голови держави з жовтня 2003-го до червня 2005 року, - 36,73%.

Читайте також: Криза в Болівії: поліція відмовилася охороняти палац президента

Ево Моралес наразі є латиноамериканським президентом із найдовшим періодом правління. Після цих виборів він залишиться на посаді до 2025 року.

Меса заявив про "шахрайство" та підкреслив, що не збирається визнавати результати голосування.