Турки обстріляли американських спецпризначенців на півночі Сирії

Турецькі сили, які проводять повномасштабний наступ на північну територію Сирії, обстріляли артилерійським вогнем підрозділ американських сил спеціального призначення.

Про це повідомило в п'ятницю видання Newsweek.

"Контингент американських сил спеціального призначення потрапив під обстріли турецьких військ по курдських позиціях, яких підтримують Сполучені Штати на півночі Сирії", - зазначається в повідомленні.

Високопоставлений чиновник Пентагону заявив, що обстріли з боку турецьких військових були настільки потужними, що американський персонал розглядав можливість вогню у відповідь. Натомість, коли обстріл зменшився, американські підрозділи прийняли рішення відійти з позицій.

Читайте також: Туреччина не зупинить військову операцію в Сирії — Ердоган

Джерела в Пентагоні, а також у розвідці іракських курдів повідомили, що американський спецназ виконував завдання на висоті Маштенур поблизу міста Кобані, де переважно проживає курдське населення.

У цьому зв'язку офіційний представник Пентагону заявив, що турецьким військам слід знати про точне розташування позицій США. Чиновник не вказав точної кількості американських військових, однак зазначив, що йдеться про підрозділ, менший ніж рота.

Читайте також: Мінфін США попередив Туреччину щодо санкцій через наступ в Сирії

Нагадаємо: напередодні турецькі сили розпочали наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Інші країни, в тому числі США та ЄС, засудили дії турецької сторони.