Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини

Президент США Дональд Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини, якщо Анкара зробить те, що американський лідер вважає неприпустимим.

Про це президент США написав у своєму Twitter.

Заява прозвучала на тлі підготовки Туреччиною військової операції на півночі Сирії проти сирійських курдів, які були союзниками США в боротьбі з "Ісламською державою".

"Я твердо це раніше заявляв і повторюю зараз: якщо Туреччина зробить що-небудь, що я, при своїй великій і виняткової мудрості, визнаю неприпустимим, я повністю знищу і зруйную економіку Туреччини (як уже робив це раніше)!", - йдеться у твіті.

В коментарі до посту він дописав, що "вони повинні разом з Європою наглядати за захопленими бійцями ІД та їх сім'ями. США зробили набагато більше, ніж хто-небудь чекав, включаючи захоплення 100% халіфату ІД. Настав час інших сил в регіоні, деякі з яких володіють величезним багатством, захистити свою територію".

Читайте також: Ердоган каже, що США почали виводити війська з Сирії

Нагадаємо: у понеділок президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що рішення про турецької операції на півночі Сирії на схід від Євфрату може бути прийняте найближчими днями. Метою операції буде очищення прикордонної з Туреччиною сирійської території від сил самооборони курдів, створення там зони безпеки та розміщення в цій зоні сирійських біженців, які знаходяться в Туреччині.

Читайте також: Туреччина не має наміру окупувати територію Сирії — представник Ердогана

Білий дім вже заявив, що Штати не стануть перешкоджати військовій операції Туреччини у Сирії, але і брати участь в ній теж не будуть. Також стало відомо, що США почали виводити війська з північного сходу Сирії, де повинна відбутися операція.