Байденгейт: Трамп пропонує арештувати голову комітету Конгресу "за зраду"

Президент США Дональд Трамп запропонував арештувати голову Розвідувального комітету Палати представників конгресмена Адама Шиффа через те, що той, нібито, перекрутив слова Трампа в розмові з Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це глава Білого дому написав на офіційній сторінці у Twitter.

"Конгресмен Адам Шифф зробив фейкову й жахливу заяву, вдавши, що озвучує її від мого імені у найважливішій частині моєї телефонної розмови з Президентом України, і прочитав її вголос для Конгресу й американського народу. Це не мало жодного відношення до того, що я сказав під час телефонного дзвінка. Арешт за зраду?"- написав Трамп.

Президент США, очевидно, апелює до виступу Шиффа на слуханнях в Палаті представників минулого четверга. Тоді, посилаючись на стенограму розмови Трампа й Зеленського, законодавець ствердив, що американський лідер спочатку згадав про те, що США "зробили стільки (для України – ред.), скільки не зробила жодна держава" і що він почув бажання України, яка прагне зберегти підтримку США.

Однак, подальші слова Трампа конгресмен розцінив як наполягання, щоби в Україні було ініційоване розслідування, яке допомогло би Трампу отримати “бруд” на його головного політичного конкурента Джо Байдена.

Водночас Трамп заявляє, що ніякого тиску у його розмові із Зеленським не було. "Знову ж, Президент України сказав, що не було жодного (нуль) тиску на нього з мого боку. Справу закрито!" – написав він.

Як повідомлялося, минулого тижня у США були оприлюднені розсекречені документи із текстом телефонної розмови президентів США і України від 25 липня, а також із заявою викривача щодо можливого тиску Трампа на Володимира Зеленського з метою порушення справи в Україні проти родини Джо Байдена.

Трамп вже назвав скаргу викривача "фейковою", а сам факт її оприлюднення шахрайством.