"Шпигун" Смоленков мав доступ до інформації з адміністрації Путііна - росЗМІ

Олег Смоленков, якого ЗМІ назвали ймовірним інформатором ЦРУ у російській владі, останні п'ять років до від'їзду працював головним радником в апараті помічника президента Юрія Ушакова.

Про це розповіло джерело "Ведомостей", близьке до спецслужб.

За словами джерела, на цій посаді він міг мати доступ до "чутливої" інформації, в тому числі від спецслужб.

За його словами, ні під час роботи в посольстві Росії в США, ні під час роботи в управлінні президента з питань зовнішньої політики Смоленков не був допущений до секретних відомостей, але з розмов з колегами міг дізнаватися інформацію, цікаву спецслужбам США. Колеги його вважали виконавчим чиновником і хвалили. Іноді Смоленков виявляв надмірну цікавість, яка не була схожа на простий інтерес, але оскільки колеги його знали не перший рік, то в довірчих розмовах могли бути досить відверті.

Читайте також: Кремль підтвердив роботу агента США в адміністрації Путіна

Раніше в понеділок американський телеканал CNN повідомив про те, що у 2017 році з Росії було екстрено евакуйовано «найбільш цінного інформатора американських спецслужб у владних структурах РФ". Пізніше російські ЗМІ повідомили, що високопоставленим російським чиновником, якого завербувало ЦРУ і якого у 2017 році евакуювали з Росії через побоювання в можливому викритті, може бути співробітник адміністрації президента РФ Олег Смоленков.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков визнав у вівторок, що Олег Смоленков, раніше названий можливим «суперагентом» ЦРУ в Кремлі, дійсно працював в адміністрації президента, але був звільнений кілька років тому. Але працював він, за словами Пєскова, не на високій посаді.