Кремль підтвердив роботу агента США в адміністрації Путіна

Кремль підтвердив роботу агента США в адміністрації Путіна

Укрінформ
Олег Смоленков, ім'я якого в американських ЗМІ пов'язують з черговим шпигунським скандалом у відносинах РФ-США, дійсно працював в адміністрації президента РФ, але не на високій посаді.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"Кілька років тому (Смоленков) був внутрішнім розпорядженням звільнений (з АП РФ - ред.), його посада не відносилася до категорії вищих посадових осіб, так званих указних посад", - сказав Пєсков.

Він також уточнив, що співробітник був звільнений близько 2-3 років тому.

Смоленков за родом служби не мав прямих контактів з президентом РФ, додав Пєсков. На запитання, чи дійсно Смоленков був агентом ЦРУ, прессекретар президента РФ відповів: "Ні, я не можу цього підтвердити, тому що я не знаю, чи був він агентом чи ні".

Таким чином Пєсков прокоментував публікації американського телеканалу CNN про "високопоставленого й дуже цінного агента американської розвідки" Олега Смоленкова, якого таємно вивезли з Росії два роки тому. "Всі ось ці міркування американських ЗМІ про те, хто кого екстрено вивозив, від кого рятував і так далі - це, самі розумієте, такий жанр, скоріше, pulp fiction, "кримінального чтива", тому це давайте залишимо на їх розсуд", - сказав Пєсков.

Відповідаючи на запитання, чи є у Кремля інформація про місцезнаходження Смоленкова на даний момент, Пєсков відповів негативно.

Читайте також: Російські ЗМІ назвали ім'я агента США в Кремлі

Раніше в понеділок американський телеканал CNN повідомив про те, що 2017 року з Росії був екстрено евакуйований «найбільш цінний інформатор американських спецслужб у владних структурах РФ. Пізніше російські ЗМІ повідомили, що високопоставленим російським чиновником, якого завербувало ЦРУ і якого 2017 року евакуювали з Росії через побоювання в можливому викритті, може бути співробітник адміністрації президента РФ Олег Смоленков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-