Держдеп попередив Китай про відповідальність за сприяння в передачі зброї з КНДР в Росію

Сполучені Штати вживатимуть відповідних заходів проти тих, хто сприяє передачі зброї в Росію, в тому числі з Північної Кореї за сприяння з китайського боку.

Такий коментар озвучив у понеділок представник Держдепу США Ведант Пател на тлі повідомлень про те, що Китай прийняв у своєму порту судно, пов’язане з передачею зброї між Росією і КНДР.

«Ми вважаємо, що це не тільки створює ризики для регіону, але також є прямою зневагою в бік України. Тому ми продовжимо вживати відповідних заходів, щоби притягти причетних до відповідальності»,- підкреслив представник Держдепу.

Читайте також: У Південній Кореї заявляють, що КНДР замінувала дорогу у демілітаризованій зоні

Він також нагадав, що американська сторона попереджала Китай про те, що будь-яке сприяння в передачі летальної зброї в Росію є неприйнятним для Сполучених Штатів та тягтиме за собою наслідки.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня стало відомо про те, що Китай надав причал російському вантажному судну «Ангара», яке перебуває під санкціями США через поставки північнокорейської зброї до РФ. Британський аналітичний центр RUSI повідомив, що «Ангара» здійснила щонайменше 11 поставок між північнокорейським портом Раджин і російськими портами з серпня 2023 року, поставивши тисячі контейнерів, які, ймовірно, містили північнокорейські боєприпаси.