Японія хоче ввести поліційний контроль за спірними островами - ЗМІ

Національне поліційние управління Японії у 2020 році розмістить свій перший спеціальний підрозділ у префектурі Окінава.

Про це повідомляє NHK.

"Національне поліційне управління Японії розмістить у фінансовому 2020 році свій перший спеціальний підрозділ у префектурі Окінава з метою боротьби з порушниками, які вдираються на віддалені острови у прикордонних районах", - йдеться в повідомленні.

Цей підрозділ буде створено в рамках префектуральної поліції Окінава. До нього увійдуть спеціально підготовлені поліціянти, озброєні пістолетами-кулеметами для гарантування безпеки.

Читайте також: В Японії "відправили на пенсію" суперкомп'ютер K

Зазначається, що японський уряд контролює острови Сенкаку і дотримується позиції, що вони - невіддільна частина території країни, однак свої претензії на них пред'являють також Китай і Тайвань.

Нагадаємо: у 2012 році члени групи активістів із Гонконгу висадилися на островах Сенкаку в Східно-Китайському морі. Пізніше їх заарештували за незаконну висадку на цих островах.

Кораблі китайського уряду також неодноразово заходили в територіальні води Японії поблизу островів Сенкаку. Сили самооборони Японії та Управління берегової охорони вже посилили патрулювання навколо островів.