Трамп підтримав пропозицію Джонсона призупинити роботу парламенту заради Brexit

Президент США Дональд Трамп підтримав прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона щодо призупинення роботи парламенту, аби депутати не змогли заблокувати вихід Британії з ЄС без угоди, і висловив впевненість, що прем'єр зможе втриматися на посаді.

Про це Дональд Трамп написав у Twitter. "Лідеру британської Лейбористської партії Джеремі Корбіну буде доволі складно домогтися вотуму недовіри до нового голови уряду Бориса Джонсона, особливо з урахуванням того, що Борис, якраз той, хто потрібен Британії, він це неодмінно доведе. Люблю Британію", - написав Трамп. 

Як повідомляв Укрінформ, королева Великої Британії Єлизавета ІІ схвалила прохання прем'єра Бориса Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту, аби він не зміг заблокувати вихід Британії з Євросоюзу без угоди.

Відтак, британський парламент припинить свою роботу з 9 вересня до 14 жовтня.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон укотре заявив, що країна залишить ЄC 31 жовтня та закликав усіх поважати результати референдуму 2016 року.

Читайте також: Палата громад назвала ідею Джонсона призупинити роботу парламенту “конституційним свавіллям”

Депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євроспільноти без угоди через ухвалення законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри голові уряду Великої Британії досі залишається.