Трамп заявив, що Конгрес США підтримає посилення контролю за продажем зброї

Президент США Дональд Трамп заявив, що лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл погодився з необхідністю вжиття законодавчих заходів щодо посилення контролю над продажем зброї у США.

Про це пише Громадське з посиланням на американські ЗМІ.

Раніше Макконнелл виступав проти заходів із контролю за продажем зброї.

«Ми повинні мати змістовні перевірки біографії», — заявив Трамп репортерам у Білому домі.

Ідеться про перевірку людей, які б хотіли придбати зброю. За словами американського лідера, зараз у Конгресі США є «надзвичайна» підтримка дій у напрямку посилення контролю над зброєю.

Читайте також: Техаський стрілець зізнався, що його мішенню були саме мексиканці

Однак під питанням залишається те, чи вдасться переконати у необхідності посилення контролю впливове збройове лобі США, представлене Національною стрілецькою асоціацією (англ. National Rifle Association of America, або NRA), яка традиційно виступає проти запровадження будь-яких перевірок і активно пручається спробам внести зміни до збройного законодавства США.

Читайте також: Не зброя є збудником насильства, а психічні розлади — Трамп

У своєму мікроблозі в Twitter Дональд Трамп написав, що розмовляв із представниками NRA, аби «їхні сильні переконання могли бути цілковито представлені і взяті до уваги».

«Зброя не має опинятися у руках психічно хворих або ненормальних людей», — заявив Трамп, додавши, що всі мають об'єднати свої зусилля заради безпеки країни.

Як повідомлялося, внаслідок двох окремих інцидентів у штатах Огайо та Техас минулими вихідними, коли нападники вчинили масову стрілянину, загинули понад 30 людей.