Меркель підтримує повернення Росії у ПАРЄ, але не за будь-яку ціну

Федеральный канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує повернення Росії в Парламетську Асамблею Ради Європи, але вважає, що це не має відбуватися за будь-яку ціну.

Про це вона заявила на брифінгу після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба знайти шлях для повернення Росії (в ПАРЄ - ред.), але треба також знайти шляхи, щоби вона виконала певні передумови, зобов’язання», - сказала вона.

Меркель також зазначила: «Ми бачимо, що поведінка Росії суперечить міжнародному праву, насамперед в тому, що стосується України, але з іншого боку, Німеччина не хотіла би повністю знищити ті контакти, які існують, а без діалогу питання не вирішити».

За її словами, були зроблені різні спроби повернути Росію, але завершити процес поки не вдалося. Не можна повертати російську делегацію в ПАРЄ будь-якою ціною, наголосила канцлер Німеччини.

Читайте також: Для повернення Росії до ПАРЄ немає передумов - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Росія не виконала жодних зобов'язань, а відтак передумов для її повернення до Парламентської асамблеї Ради Європи немає, 17 червня заявив Президент України Володимир Зеленський.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проект резолюції 24 червня.