Столтенберг розповів про переваги вступу Північної Македонії до НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що запрошення Північної Македонії стати повноправним членом Альянсу призвело до зростання інвестицій в країну майже в три рази.

Про це він заявив за підсумками засідання Північноатлантичної ради, що відбулося в столиці Північної Македонії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Основна перевага членства Північної Македонії в НАТО – майже триразове зростання інвестицій в країну з початку 2019 року. Безпека є основою успішного розвитку держави та добробуту громадян», - зазначив Столтенберг.

Генсек НАТО підкреслив, що своїми рішучими діями Північна Македонія сприяє зміцненню регіональної та трансатлантичної безпеки.

Читайте також: Північноатлантична рада обговорить інтеграцію Північної Македонії до НАТО

Прем'єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв, у свою чергу, заявив, що проведення в Скоп'є засідання Північноатлантичної ради – політичне підтвердження майбутнього членства країни в НАТО.

За його словами, після запрошення вступити в Альянс зростання ВВП країни склало 5,5%, рівень безробіття знизився на 7,5%, а заробітні плати збільшилися на 6%. Він звернув особливу увагу на те, що загальний обсяг іноземних інвестицій в країну досяг рекордної позначки в 625 мільйонів євро.

Читайте також: Північна Македонія прагне стати рушієм європейської ідеї на Балканах

Очікується, що Республіка Північна Македонія стане повноправним членом НАТО до грудня нинішнього року, коли в Лондоні відбудеться ювілейне засідання альянсу, присвячене до 70-річчя НАТО.