США готові до переговорів з Іраном без попередніх умов — Помпео

Офіційний Вашингтон готовий до переговорів з іранською владою без будь-яких попередніх умов з метою розрядити напруженість, яка виникла на тлі побоювань щодо ескалації конфлікту.

Про це заявив державний секретар США Майкл Помпео у неділю під час спільної прес-конференції зі своїм швейцарським колегою в містечку Беллінзона, повідомляє видання Time.

"Ми готові вести розмову без будь-яких попередніх передумов. Ми готові сісти з ними (за стіл переговорів – ред.), але американські зусилля, спрямовані на принципове припинення ворожої активності цієї Ісламської Республіки, продовжуватимуться", - заявив Помпео.

Зазначається, що зустріч Помпео з міністром закордонних справ Швейцарії Ігнасіо Кассісом відбулася на тлі занепокоєння щодо можливої ескалації в регіоні Близького Сходу та прорахунків у політиці відносно Ірану.

Читайте також: Помпео та Маас не змогли наблизити позиції щодо Ірану та Китаю

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Майкл Помпео перебуває в європейському турне, під час якого заплановані його візити до Німеччини, Швейцарії, Нідерландів і Великої Британії.