Microsoft запускає програму із захисту виборів

Американська компанія Microsoft розробила програмне забезпечення під назвою ElectionGuard, яке дозволить зробити процес голосування на виборах більш безпечним.

Про це йдеться у блозі компанії.

“Гендиректор Сатья Наделла анонсувала ElectionGuard, безкоштовний комплект для розробки програмного забезпечення з відкритим кодом, від нашої програми щодо захисту демократії“, - йдеться у блозі.

У компанії додали, що ElectionGuard зробить голосування безпечним, доступним й ефективним не тільки в США, але й в інших демократичних державах світу.

Водночас Microsoft наголошує, що нове безкоштовне ПЗ не призначене ані для заміни паперових бюлетенів, ані для підтримки системи інтернет-голосування. За словами представників компанії, воно має доповнювати й вдосконалювати існуючі системи підрахунку голосів. Також у компанії підкреслюють, що ElectionGuard SDK можна буде використовувати як цілком, так і окремими частинами. Наголошується, що система на прив'язана лише до пристроїв, на яких встановлено Windows, а може бути інтегрована з іншими операційними системами.

Читайте також: У США опублікували оновлену "російську" доповідь Мюллера

Також у Microsoft обіцяють цього року презентувати тестову систему голосування, щоб продемонструвати можливості ElectionGuard. А власне ElectionGuard з'явиться у доступі вже влітку цього року, запевнили у компанії.

Зазначається, що програмне забезпечення було розроблено разом з американською компанією Galois, яка за даними ЗМІ також працює над створенням прототипу захищеної системи голосування за контрактом із передового дослідницького агентства Пентагону - DARPA.