Названі переможці Премії Лесі Українки за найкращі твори для дітей та юнацтва

Уряд ухвалив постанову про присудження Премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2018 рік.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

“У номінації “Літературні твори для дітей та юнацтва” премію присуджено письменнику Івану Андрусяку за збірку віршоказок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку “Зайчикова книжечка” та повість-казку “Третій сніг”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, лауреатами премії стали ілюстратор Михайло Александров - за художнє оформлення книги Сергія Товстенка “Ремонт летючих чудес” (номінація “Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва”); режисер-постановник Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К. Саксаганського Артур Прокоп’єв - за створення театральної версії мультфільму “Король Лев” (номінація “Театральні вистави для дітей та юнацтва”); режисер та художник-постановник ПП “Кінокомпанія “Магіка-фільм” Андрій Щербак - за створення анімаційного фільму “Причинна” за мотивами однойменної романтичної балади Тараса Шевченка (номінація “Кінотвори для дітей та юнацтва”).

Премія Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Читайте також: «Ті, що пройшли крізь вогонь»: у Миколаєві видали книгу, присвячену героям АТО-ООС

Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження премії здійснює Держкомтелерадіо, що вносить пропозиції Комітету до Кабінету міністрів України.