У Трампа відмовились давати Конгресу записи його розмов із Путіним

Білий дім відхилив запит демократів з Капітолію щодо надання документів про приватні обговорення президента Дональда Трампа з російським президентом Володимиром Путіним.

Це посилює напруженість між адміністрацією Трампа і Конгресом США, пише в четвер американське центральне видання Politico.

Як зауважив радник Білого дому Пет Чиполлоне, "листи комітетів не доводять юридично, що інша гілка влади може змусити президента розкрити зміст дипломатичного спілкування з іноземними лідерами". Представник адміністрації також поставив під сумнів, чи можуть законодавці вимагати "розголошення конфіденційних внутрішніх обговорень радників президента з національної безпеки".

Читайте також: Трамп заявив, що підтримує оприлюднення доповіді Мюллера

Чиполлоне зазначив це у офіційній відповіді керівникам трьох комітетів – з питань розвідки, зовнішньої політики, а також нагляду і реформ, які вимагали у Білого дому інформацію про спілкування Трампа з Путіним.

Радник Білого дому також заявив, що запит Конгресу на інформацію про приватні бесіди глави держави з іноземними лідерами "може поставити під загрозу подібні переговори з участю майбутніх американських президентів".

Читайте також: Мюллер має намір продовжувати "російське" розслідування – Reuters

Нагадаємо: президент США Дональд Трамп кілька разів проводив розмови з російським президентом під час зустрічей на міжнародних самітах. Причому, в окремих випадках Трамп не брав із собою навіть перекладача, який міг би занотувати основні тези розмови для внутрішніх документів адміністрації США.