Трамп заявив, що "дуже співчуває" ув'язненому Манафорту

На наступний день після винесення вироку Полу Манафорту, нинішній глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що "дуже співчуває" своєму екс-помічнику та знову наголосив, що не мав змови з росіянами.

З такою заявою президент США виступив у п'ятницю, перед вильотом у штат Алабама, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я дуже співчуваю Полу Манафорту. Я думаю, це був дуже, дуже складний час для нього", - зауважив президент Трамп.

Водночас, він звернув увагу, що "дуже шанований суддя" Т.С. Елліс, який вів засідання, не пов'язав рішення ув'язнити Пола Манафорта зі змовою з росіянами.

"Не було нічого спільного зі змовою, змови не було, це полювання на відьом", - наголосив нинішній глава Білого дому.

Читайте також: Суд дав Манафорту майже 4 роки ув’язнення за фінансові махінації

Водночас, президент не згадав про те, що судовий процес над Манафортом, який відбувся в четвер, стосувався не "російського" розслідування, а фінансових махінацій екс-помічника Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, окружний суд штату Вірджинія в місті Александрія виніс вирок колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа, Полу Манафорту, присудивши йому ув’язнення на термін 47 місяців, а також штраф у розмірі 50 тисяч доларів. Полу Манафорту були висунуті звинувачення за 8 пунктами фінансових махінацій.

Читайте також: Конгрес залучає екс-розвідників для розслідування зв'язків Трампа з РФ

Тим часом, Суд округу Колумбія розглядає другу, паралельну, справу проти Пола Манафорта. Засідання, на якому очікується оголошення вироку по цій справі, заплановане на 13 березня в Вашингтоні.