Біля берегів Кіпру виявили одне з найбільших у світі родовищ газу

Компанія Exxon Mobil у четвер заявила про відкриття біля узбережжя Кіпру третього найбільшого в світі родовища природного газу за останні 2 роки.

Про це повідомляє CNBC.

«На основі попередніх підрахунків, родовище містить приблизно від 142 до 227 мільярдів кубічних метрів природного газу. Це вже третє найбільше в світі родовище цього ресурсу, виявлене біля узбережжя Кіпру», - йдеться в повідомленні.

З цього приводу міністр енергетики Георгіос Лаккотріс заявив, що згадане відкриття дає надію на більше відкриттів у водах східносередземноморської острівної країни, яка хоче стати альтернативним джерелом енергії для Європи.

Читайте також: Парламент Кіпру посилює умови видачі "золотих" паспортів

Туреччина виступає різко проти кіпрських робіт із розвідки газових родовищ, які, на думку Анкари, порушують її права на запаси нафти і газу та ігнорують права на природні ресурси Північного Кіпру. Туреччина заявляє, що почне свої роботи в акваторії Кіпру. В лютому минулого року турецькі військові кораблі декілька тижнів блокували у Середземному морі бурову установку італійської енергетичної фірми ENI, яка мала розпочати роботи із пошуку газу біля берегів Кіпру.