Трамп заявив, що не поспішає з денуклеаризацією КНДР

Президент Трамп хоче бачити, як Північна Корея зрештою відмовиться від програми ядерної зброї, але він не підганяє Пхеньян, оскільки, на його думку, відносини між США і КНДР мають позитивну динаміку.

Про це глава Білого дому заявив у вівторок у Вашингтоні, повідомило американське видання The Washington Post.

"Я хотів би в кінцевому підсумку досягти денуклеаризації Північної Кореї. Я думаю, ми побачимо це зрештою. Але в мене немає термінового графіка", - прокоментував Трамп свій підхід у цьому питанні.

Читайте також: Делегація КНДР поїхала у Ханой готувати саміт Кіма з Трампом - ЗМІ

Водночас, він висловив очікування, що його другий саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, запланований на 27-28 лютого в Ханої (В'єтнам), буде "дуже цікавим". Натомість він не поділився деталями, чого саме він очікує від переговорів.

Трамп також поінформував, що в вівторок мав розмову стосовно саміту з президентом Південної Кореї, а в середу планує поспілкуватися по цьому питанню з прем'єр-міністром Японії.

Читайте також: Трамп пообіцяв, що КНДР стане "економічною ракетою"

"Я з нетерпінням чекаю, коли побачусь із головою Кімом (лідером КНДР – ред.), і я думаю, що з цього багато чого вийде. Ми мали грандіозний перший саміт – він дійсно розтопив лід, і багато чого сталося за його результатами, в тому числі гарні відносини", - зауважив президент США.

Як раніше повідомляло агентство, Північна Корея погодилася пустити МАГАТЕ перевірити ядерні об'єкти.