Іспанія відкинула запит США надіслати військових НАТО до Сирії

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Боррель відкинув прохання США до союзників по НАТО зайняти їхнє місце після виходу з Сирії.

Про це пише Bloomberg.

«Міністр закордонних справ Іспанії відкинув заклик США до союзників НАТО, щоб заповнити нестачу військових, що залишиться після неминучого виходу військ США з Сирії, як наслідок одностороннього рішення Дональда Трампа відкликати американські війська додому», - йдеться у повідомленні.

Віце-президент Майк Пенс повідомив журналістам на Мюнхенській конференції з безпеки, що США просять членів НАТО та інших партнерів надати "ресурси та підтримку, а також персонал", необхідні для запобігання відновленню позицій ісламської держави після завершення операції США.

Читайте також: США хочуть замінити своїх військових у Сирії силами союзників

Пенс прибув на велику щорічну європейську конференцію з безпеки у Мюнхені у п'ятницю та швидко спростував загальне уявлення про те, що США залишили свою роль лідера вільного світу. Він приєднався до великої американської делегації на конференції та розповів про боротьбу США з ісламською державою та рішення вивести війська з Сирії.

Фото: Getty Images