Лондон постраждає від Brexit найбільше - німецький міністр

Brexit матиме негативний вплив для всього ЄС і, насамперед, для самого Сполученого Королівства, тому Європа має бути терплячою до того, що Британія так довго шукає найбільш безболісний спосіб розв'язати цю проблему.

Таке переконання висловив у середу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Brexit – це предмет занепокоєння для всіх нас. Звичайно, це вразить Британію більше, ніж будь-яку іншу країну в Європі, але це зашкодить усім", - підкреслив німецький урядовець.

У цьому зв'язку він наголосив: "Якщо Велика Британія потребуватиме більше часу для того, щоб визначити позиції, я не заперечуватиму. І вважаю, що ми маємо бути терплячими до цього".

Альтмаєр нагадав, що за останні 10 років суттєве економічне зростання відчули практично всі країни Європейського Союзу. Німеччина, за його словами, мала найбільший підйом за період з 1966 року. Утім, Brexit, як і інші фактори, здатні серйозно зашкодити позитивним тенденціям в Європі.

Водночас він віддав належне британському парламенту, який докладає величезних зусиль, аби владнати ситуацію. Політичні партії кардинально розділилися в поглядах, і якщо вони знайдуть спосіб, що обмежить негативний вплив, це буде добре для всіх, підкреслив міністр економіки та енергетики Німеччини.

Читайте також: Brexit: Брюссель наполягає, аби Лондон платив компенсацію навіть без угоди

Як повідомлялося, голова уряду Великої Британії Тереза Мей очікує більше поступок від ЄС, щоб вийти з глухого кута через ситуацію з угодою про Brexit після того, як 15 січня британські парламентарії не підтримали запропонований нею відповідний документ.