Трамп заявив, що отримав "чудового листа" від Кім Чен Ина

Нинішній глава Білого дому повідомив, що отримав офіційного листа від північнокорейського лідера Кім Чен Ина, назвавши послання "чудовим" й зазначивши, що готовий знову провести двосторонню зустріч ближчим часом.

Про це президент США заявив під час засідання кабінету в середу в Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я щойно отримав чудового листа від Кім Чен Ина", - зауважив американський лідер.

Читайте також: Трамп заявив, що насправді звільнив Меттіса з посади міністра оборони

При цьому він підкреслив, що встановив з державним керівництвом Північної Кореї "дуже гарні відносини" після того, як в червні минулого року в Сінгапурі був проведений перший саміт за участю глав держав. Трамп назвав цю зустріч "значною дипломатичною перемогою".

"Ймовірно, ми матимемо ще одну зустріч", - зауважив глава Білого дому.

Нагадаємо: під час саміту 12 червня минулого року в Сінгапурі Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали спільну заяву, у якій домовилися на зустрічні кроки принаймні по чотирьох пунктах.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав Трампа до співпраці

Документ, зокрема, закріпив наміри країн встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у спільній заяві була підтверджена домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами.