Поліція показала фото злочинця, який розстріляв людей у Стразбурзі

Національна поліція Франції оголосила у розшук та оприлюднила фото 29-річного Шеріфа Шеката (Cherif Chekatt), який у вівторок розстріляв людей на різдвяному ярмарку у центрі Страсбурга.

Напередодні прокуратура визнала цей злочин терактом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

29-річний зловмисник Шекат, якого нині розшукують, був на контролі у французьких спецслужб як особа, що становить потенційний ризик, та вже 27 разів притягувалася до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Трамп пов'язав теракт у Страсбурзі зі стіною на кордоні між США й Мексикою

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок стрілянини у понеділок увечері у районі проведення різдвяного ярмарку у центрі Страсбурга у Франції дві людини загинули, 14 отримали поранення. Одна людина перебуває у комі.

У Франції введено підвищений рівень терористичної загрози як «ймовірність атаки».

До пошуку зловмисника залучено більше 400 поліцейських, жандармів та антитерористичні військові підрозділи.

Національна поліція рекомендує громадянам залишатися у своїх домівках та не поширювати чутки. Натомість публічні установи та навчальні заклади вирішено не закривати.

Також у четвер у Страсбурзі почали працювати закриті напередодні різдвяні ярмарки.

Раніше у центральній частині Страсбурга на час проведення різдвяних ярмарків були посилені заходи безпеки. Зокрема, заборонено допуск приватного транспорту до центру, скасовані зупинки громадського транспорту, встановлена перевірка особистих речей громадян.