Мей наполягає на повному та прозорому розслідуванні вбивства Хашоггі

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що хоче бачити повне й прозоре розслідування вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві у Стамбулі.

Про це вона сказала журналістам під час польоту на саміт "Великої двадцятки" в Аргентині, повідомляє Aljazeera.

"Ми хочемо бачити повне й прозоре розслідування того, що сталося (з Хашоггі - ред.) та притягнення винних до відповідальності", - сказала британський прем'єр.

Читайте також: Канада ввела санкції проти 17 саудитів за вбивство Хашоггі

Окрім того, вона додала, що планує обговорити зі спадковим принцом Саудівської Аравії Мохаммедом ібн Салманом питання щодо вбитого журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві у Стамбулі.

"Я планую поговорити зі спадковим принцом Саудівської Аравії і хочу йому передати чіткий посил в питанні щодо Джамаля Хашоггі та в питанні щодо Ємену", - сказала Мей.

Читайте також: Франція запровадила санкції проти 18 підозрюваних у справі Хашоггі

Раніше президент Аргентини Маурісіо Макрі заявив, що звинувачення проти саудівського принца Мохаммеда ібн Салмана щодо вбивства журналіста можуть обговорюватися під час саміту G20 на двосторонніх зустрічах.

Читайте також: Хашоггі вбили через сім хвилин після того, як він увійшов до дипмісії - МЗС Туреччини

Як відомо, вбивство опозиційного саудівського журналіста та колумніста Washington Post Джамаля Хашоггі, що сталося 2 жовтня на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі і яке в ході розслідування все більше пов'язують із принцом Мохаммедом, загострило відносини саудівців із західними країнами та суттєво зіпсувало імідж спадкоємця престолу цієї арабської країни.