Екс-главу розвідки Македонії арештували за незаконне прослуховування 20 000 осіб

У Македонії на 30 днів затримали колишнього главу розвідки країни на фоні судового розгляду у справі про масове прослуховування телефонних розмов.

Про це повідомляє АР.

"Колишній глава македонського розвідувального відділу був узятий під варту як мінімум на 30 днів", - йдеться у повідомленні.

Суд вірішив, що Сашо Міялков, який очолював державне агентство безпеки UBK майже десять років аж до 2015 року, може спробувати втекти, щоб уникнути судового розгляду з приводу великого скандалу з прослуховуванням телефонних розмов.

Міялкову, разом з колишнім міністром внутрішніх справ та іншими посадовими особами спецслужб Македонії, було пред'явлено звинувачення у незаконному прослуховуванні понад 20 000 чоловік, у тому числі опозиційних політиків і журналістів.

Читайте також: Ган чекає пояснень від Будапешта щодо притулку екс-прем'єру Македонії

Як відзначається, Міялков є двоюрідним братом колишнього прем'єр-міністра країни Никола Груєвського, який минулого тижня втік до Угорщини, намагаючись уникнути дворічного тюремного терміну за корупцію. 20 листопада Міграційна служба Угорщини надала притулок Груєвському.