У НАТО занепокоєні російськими кібератаками — готують резолюцію

Безвідповідальна та агресивна поведінка Росії на міжнародній арені серйозно непокоїть членів НАТО.

Про це йдеться у проекті резолюції Парламентської асамблеї НАТО "Посилення стримування НАТО на сході", текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

"Асамблея схвильована все більш активною й безвідповідальною поведінкою Росії, що виявляється у формі кібератак, використання сили проти сусідів, незаконного застосування хімічних речовин для замаху на вбивство на території одного з членів Альянсу, а також підступного підриву Москвою демократичних інституцій та принципів шляхом втручання у вибори й проведення дезінформаційних кампаній", - стверджується у проекті резолюції.

Читайте також: Фінляндія і РФ обговорять російське втручання в роботу GPS під час навчань НАТО

У документі також звертається увага на те, що Росія у своїх стратегічних документах називає НАТО противником і вбачає у діях Альянсу загрозу. "Асамблея усвідомлює, що зміни у російських доктринах в період між 2010 та 2014 роками визначили НАТО де-факто супротивником і що Росія вважає дії Альянсу у Центральній та Східній Європі прямими загрозами російським національним інтересам", - зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО триває у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів, які будуть винесені на обговорення делегатів сьогодні.