Уряд Мей після бурхливих дебатів підтримав проект угоди щодо Brexit

Після бурхливих дебатів британський кабінет міністрів вирішив підтримати досягнуту раніше підсумкову угоду про вихід Великої Британії з ЄС.

Про це повідомила журналістам за результатами п’ятигодинного засідання уряду прем’єр-міністр Тереза Мей, повідомляє журналіст The Daily Telegraph Гордон Райнер.

"Тереза Мей підтвердила, що Кабінет погодився з угодою про вихід та проектом політичної декларації після "тривалих та бурхливих" дебатів", - йдеться у повідомленні.

За словами Мей, під час засідання була продемонстрована "колективна згода" щодо угоди. Вона наголосила, що угода є в "інтересах Британії".

Текст угоди про вихід Британії з ЄС має бути опублікований протягом найближчих півгодини.

Раніше у середу британські ЗМІ повідомили, що Європейський Союз та Велика Британія попередньо узгодили підсумковий текст угоди щодо Brexit. Текст домовленості було погоджено на "технічному рівні" учасниками переговорів з обох сторін після інтенсивних переговорів на цьому тижні.

Читайте також: Двоє британських міністрів підуть у відставку через Brexit - журналіст

Зазначалося, що британський прем'єр-міністр Тереза Мей проведе спеціальне засідання Кабінету міністрів для обговорення проекту угоди про вихід з ЄС.

За інформацією ЗМІ, двоє британських міністрів нібито через незгоду з текстом угоди мали намір піти у середу у відставку.

Як відомо, офіційною датою Brexit є 29 березня 2019 року. До цього терміну Велика Британія має укласти угоду про подальший формат взаємин із Брюсселем або ж здійснити "жорстке розлучення" без будь-якого договору.

Фото: Getty Images